Starta Youtube kanal

Starta och marknadsför egen Youtube Kanal

Att starta Youtube kanal är ett smart sätt att synas på. Använd senaste tekniken och marknadsför din Youtube kanal till rätt målgrupp. Våga testa!

Att starta Youtube kanal är en trend som växer hela tiden och hjälper ditt företag att synas. När du finns närvarande på rätt plats vid rätt tid finns det inga begränsningar för hur långt du kan nå. Med vår hjälp får du verktygen att planera och komma igång med din egen Youtube kanal. Vi anpassar även inställningarna så att du redan från start får de rätta förutsättningarna för att lyckas. Youtube är just nu den kommunikationskanal som växer snabbast för företag på sociala medier och det finns en naturlig orsak till detta. Varje minut laddas det upp ca 300 timmars film på Youtube! Detta gör att Youtube är världens största webbplats för rörlig media och har användare från hela världen. Det är därför lätt att förstå vilken otrolig räckvidd ditt företag kan få om du marknadsför din Youtube kanal här! Det finns filmer för alla smaker, allt från barnsagor och musik till komiska skämt och gör-det-själv-guider. Youtube lockar miljontals tittare i alla åldrar och har därför en enorm spridningspotential. Många influencers har fått igång sin karriär genom att lansera en personlig Youtube kanal där de på olika sätt har berättat sin story. Kanalen har sedan lockat fler och fler följare som har delat och startat en diskussion om ämnet. Ägaren av kanalen kan i många fall både bli känd och få väldigt bra betalt genom dold sponsring eller annonsering direkt i videoklippen. Genom att samarbeta med andra inom samma område och annonsera genom deras youtube kanal får du kontakt med ännu fler besökare och potentiella köpare. Oavsett vad man tycker om influencers i allmänhet är det viktigt att komma ihåg hur mycket de kan påverka andras köpvanor bara genom att starta en Youtube kanal.

Detta gör att vi rekommenderar alla företag att ha en egen Youtube kanal som en del i sin övergripande digitala strategi. Det finns många guider för hur man startar en egen Youtube kanal, men för att bli framgångsrik behöver man en plan för hur man bäst når ut till rätt målgrupp och vid rätt tidpunkt. Det finns olika sätt att göra reklam för sitt företag genom rörlig media. Och dina varor eller tjänster har stor potential att synas om du marknadsför din Youtube kanal på rätt sätt. Om man säljer produkter kan man visa upp dem genom att t.ex. filma dem från olika vinklar. Då har man även möjlighet att visa upp produktens funktioner ”live” vilket kan vara svårt att få med på en bild. Säljer ni tjänster kan det vara bra att visa upp vilka ni är och hur det ser ut när ni är ute och jobbar. Då får kunden en personlig relation till dig och dina medarbetare, i stället för att bara läsa en kort och traditionell presentation på hemsidan. Ett annat sätt är att använda sig av storytelling för att få en privat Youtube kanal som sticker ut från mängden. Berätta om hur ditt företag är annorlunda, vilka värderingar ni har eller om en idé som ni har haft som har förbättrat människors liv. Det skapar engagemang och kunderna ser ett mervärde i att anlita just er. Eller varför inte tänka helt nytt nu när ni ska starta egen Youtube kanal? Berätta om att ni t.ex. låter en del av företagets vinst gå till Cancerfonden eller något liknande. Då sticker man ut från mängden och ses som ett företag som inte bara tänker på pengar. Vilket sätt som än passar din verksamhet hjälper vi dig gärna att kicka igång din Youtube kanal och är med dig hela vägen från idé till framgång. Testa och se hur långt du kan nå!

Intresserad att starta egen Youtube kanal?

Vi hjälper dig med planering, verktyg och tips inför din nya och spännande framtid på Youtube.

Kontakta oss för en kostnadsfri dialog.

Berätta för oss om dina planer så förklarar vi hur vi kan hjälpa dig att starta och marknadsföra din Youtube kanal.