Social Media Strategi

Social Media Strategi

Vi hjälper dig att ta fram en tydlig och strukturerad Social Media Strategi som får dig att synas och lyckas online genom social media marknadsföring!

En social media strategi är en plan för hur du ska synas online och nå ut till dina potentiella kunder. Det handlar om att få ut sin marknadsföring via social media istället för genom traditionella annonser i tidningar eller liknande. Nästan alla människor från tonåren upp till pensionsåldern använder internet och sociala medier dagligen, så för att nå ut till så många personer som möjligt är det där man ska vara synlig. Och just social media marknadsföring har visat sig vara väldigt framgångsrikt. Numera spelar det ju ingen roll var i landet man bor. Bara man har en dator, surfplatta eller mobil kommer man åt allt som internet har att erbjuda. Vilka är dina nya kunder? På vilka webbplatser finns de? Vi hjälper dig att gå igenom din verksamhet och bransch för att hitta vilken grupp av människor du ska rikta in dig på i din social media reklam. Vilka intressen har de? Vilken ålder? På vilka webbplatser surfar de mest; Facebook, twitter eller kanske Youtube? När vi har tagit fram din verksamhets målgrupp är det dags att göra en plan för din marknadsföring genom social media. Vilken eller vilka webbplatser ger störst spridning av ditt budskap? Vid vilken tid på dygnet är dina potentiella kunder aktiva för att kunna ta till sig reklamen? Att ha en tydlig social media plan är ett effektivt och kostnadseffektivt sätt att nå ut till din rätta målgrupp och skapa en långsiktig relation till dem. Om dina potentiella kunder ser upprepade och attraktiva social media erbjudanden från ditt företag kommer de undermedvetet att känna igen ditt varumärke. Genom att synas på sociala medier lockar du fler unika besökare till din webbplats som sedan förhoppningsvis leder till mer försäljning och konvertering. Du kan bygga ett starkt varumärke genom att synas på rätt plats, vid rätt tid och med relevant innehåll för din målgrupp. En genomarbetad och riktad marknadsföring via social media ger dig förutsättningarna för att du ska få in mer trafik och fler besökare till din sida. Allt handlar om att ha en målinriktad social media strategi från start som styr vem som ska nås av ditt budskap och genom vilken kanal.

De vanligaste webbplatserna inom social media marknadsföring

Facebook är världens största social media nätverk. Facebook är en effektiv social media kanal som hjälper dig att synas. Facebook erbjuder även betald annonsering och reklam.

Finns du med i Google Business nätverk? Om du inte gör det är det dags att registrera dig! Vi hjälper dig gärna med din registrering samt ställer in de inställningarna som behövs för att kunderna ska hitta din verksamhet.

Twitter är en effektiv och snabb social media kanal. Genom att synas på Twitter kan du enkelt och snabbt få ut ditt budskap om din verksamhet, produkt eller tjänst.

Youtube är störst i världen på videos då det varje minut laddas upp 300 timmars film på Youtube. Att synas på Youtube ger dig bra förutsättningar till att lyckas med din Social media strategi. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig starta Youtube kanal.

Var finns dina kunder?

Framförallt handlar social media strategi och social media marknadsföring om att driva trafik till din hemsida, blogg eller webbutik. Genom sociala medier kan man marknadsföra sin hemsida genom vanliga kostnadsfria inlägg eller genom betalda annonser. Om du har en helt nystartad verksamhet kan vi hjälpa dig att starta konton på de webbplatser som du vill sprida ditt budskap på. Då ser vi även till att alla inställningar är optimerade så att du snabbt kommer igång med din säljstyrning. Ett vanligt exempel på marknadsföring via social media är en Facebook annonsering. Du har troligtvis redan sett några stycken idag? Vi kan hjälpa dig att anpassa annonsen så att den attraherar och talar direkt till just din målgrupp, med text, bild eller rörlig media. Om din målgrupp rör sig mycket på Youtube kan vi visa dig hur en kort film tar sig igenom bruset och når dina potentiella kunder. Vi har lång erfarenhet av social media reklam och vet vad som fungerar i verkligheten. Vi hjälper dig gärna med att ta fram en tydlig och strukturerad social media plan för olika webbplatser och målgrupper. Vi kan hjälpa dig att göra marknadsföring genom sociala medier till en naturlig och viktig del av verksamhetens framgång.

Social media strategi anpassad för din verksamhet!

Berätta för oss om dina drömmar så förklarar vi gärna för dig hur social media marknadsföring kan lyfta din verksamhet till nya höjder. Välkommen till det nya sättet att annonsera!