Digital Strategi

Digital Strategi och digital marknadsföring

Vi hjälper dig att synas i digitala medier med en strukturerad och skarp digital strategi. En välarbetad och riktad digital marknadsföring är nyckeln till framgång online!

Digital Strategi är ett samlingsbegrepp för hela din digitala marknadsföring och innehåller sökmotoroptimering (SEO), Social Media-strategi och digital annonsering (SEM). Varför ska man ha en digital taktik då? Jo, man kan jämföra det med att lägga upp ett träningsschema hos en personlig tränare. Efter den fösta genomgången får du en lista på vilka övningar du ska göra för varje muskelgrupp och en guide för hur du gör övningarna på rätt sätt. För att sedan nå ditt önskade resultat måste du fortsätta träna enligt schemat under en bestämd tid. Det räcker inte med att bara kika in på gymmet då och då för att småprata med polarna. Detsamma gäller alltså för att synas i digitala medier. En digital strategi styr vilken onlinemarknadsföring som du behöver för att nå ut till din önskade målgrupp. Den styr vilka onlinemedier som ska nås av ditt budskap, vid vilken tid och på vilket sätt. Detta för att du ska få ut så mycket som möjligt av din investering. Det är ett känt faktum att näst intill alla personer från tonåren upp till pensionsåldern använder internet, så för att nå ut till så många som möjligt är det där man ska vara synlig.

83 procent av internetanvändarna använder sociala medier, som t.ex. Facebook, Instagram, Snapchat och Youtube, och 63 procent är dagliga användare. Det är därför digital marknadsföring är så framgångsrikt. I princip alla som använder Internet idag söker efter information av olika slag och av dem googlar 61 procent varenda dag. Detta ger ju en fantastisk möjlighet att bli sedd via onlinemarknadsföring och få fler besökare till din webbplats. Men för att skapa en bra digital strategi gäller det först och främst att ta reda på vilken din målgrupp är. Vilka personer vill du ska köpa dina varor eller tjänster? Steg två blir att undersöka vilka digitala medier som dessa personer använder mest? Tredje steget är att veta på vilket sätt du ska kommunicera för att just din publik ska lyssna. Är det text, bild eller rörlig media? Vill dina kunder ha inspiration eller tekniska termer? Internet är en fantastisk plattform men den är överfylld av budskap så det är viktigt att ha en smart plan för att komma igenom bruset. Det är det som en digital plan hjälper dig med. När du träffar oss för att göra planen går vi igenom vad som behöver göras för att just din webbplats ska hamna längre upp i en Google-sökning, en så kallad sökmotoroptimering (SEO). Finns du där så kan du vara säker på att du har en jämn ström av besökare in till din webbplats. Sista steget är att undersöka hur din digitala marknadsföring kan optimeras på sociala medier och genom betald annonsering och obetalda inlägg. Vi sätter upp mätbara mål och en rimlig tidslinje för detta. Exempel på mål kan vara antal besökare på din webbplats, antal genomförda köp i din e-handel, antalet kontaktförfrågningar på din hemsida eller hur många delningar ditt Facebookinlägg har haft. Välkommen att kontakta oss för att skapa din nya digitala strategi!

Digital Strategi är viktig!

Det kvittar hur snygg och säljande din hemsida, blogg eller webbutik är om du inte har en tydlig digital strategi med bl.a. SEO. Med en digital plan får du besökarna att hitta till din webbplats.

Det har aldrig vart viktigare än nu att synas i digitala medier som t.ex Facebook och Youtube. Därför är det extra betydelsefullt att ha en tydlig social media-strategi för att hitta rätt potentiella kunder till din hemsida.

Digital marknadsföring

Digital marknadsföring (SEM) gör det enkelt att hitta och fokusera på rätt målgrupp. Onlineannonsering är betalda annonser som syns där du vill och för rätt personer.

Starta blogg är ett smart sätt att nå ut sitt budskap och bygga upp besökare och följare till sin hemsida och verksamhet. Tänk på att det inte är kvantiteten av inlägg som räknas utan kvalitén på blogginläggen.

Att starta Youtube kanal kan ta din hemsida och verksamhet till nästa nivå. Varje minut laddas det upp mer än 300 timmars film på Youtube!

Sökmotoroptimering även kallat SEO Optimering av din hemsida gör att din hemsida rankas upp i Goggles och de andra sökmotorernas sökresultat. Med ett korrekt arbeta med Sökmotoroptimering från start av byggandet av din hemsida kommer du lättare att ranka upp hemsidan.

Behöver du hjälp med en digital strategi?

Berätta för oss om dina mål så kan vi förklara hur en digital strategi kan hjälpa dig att lyckas online!

Vi hjälper dig att ta fram en digital plan som passar din verksamhet och nisch. Kontakta oss för en kostnadsfri dialog, så förklarar vi vad vi kan göra för dig!