Digital Annonsering - SEM

Digital Annonsering och SEM

Nå dina nya potentiella kunder med digital annonsering. Rikta din SEM (sökmotormarknadsföring) till rätt målgrupp så att du syns där det gör mest nytta.

Vi hjälper dig att lyckas online!

Digital annonsering

Digital annonsering är enkelt förklarat reklam på webben och är ett effektivt sätt att skaffa nya kunder och öka medvetandet kring din verksamhet, dina produkter eller tjänster. Hos oss innefattar digital annonsering även SEM (sökmotormarknadsföring). De allra flesta svenskar använder internet regelbundet. Många använder det dessutom flera gånger varje dag, för att socialisera eller söka efter information. Så glöm annonsen i lokaltidningen. Tänk smart och satsa på webb annonsering istället! Så mycket som över 80 procent av de svenska internetanvändarna använder sociala medier regelbundet och än så länge är Facebook det som används mest. Vi rekommenderar dig därför att skapa exempelvis en Facebook annonsering för att synas där dina framtida kunder är. För att skapa en bra annons som når igenom bruset krävs det att man tar reda på vilken målgrupp som man riktar sig till. Vilka personer vill du ska köpa dina varor eller tjänster? Vilka digitala medier använder dessa personer mest och på vilket sätt? Vissa målgrupper har växt upp med digital annonsering på sociala medier och klickar gärna på en snygg Facebook annons med ett lockande budskap. Andra litar mer på andras recensioner och då fungerar delningar på ditt företags Facebookinlägg bättre som reklam. Youtube är en annan kanal som är väldigt lämplig för online annonsering. Det är just nu världens största webbplats för rörlig media och har användare från hela världen. Det finns filmer för alla smaker och de lockar miljontals tittare i alla åldrar. Vi hjälper dig att få dina reklamfilmer att nå ut till rätt personer vid rätt tid. Spridningspotentialen är enorm och det finns ingen gräns för hur många du kan nå. Det finns många sätt att sprida sitt budskap via webb annonsering och vilka sätt du än väljer så kommer det att ge en positiv utveckling för din verksamhet. Och kanske är det även nyckeln till din framgång.

SEM

Vi inkluderar SEM eller sökmotormarknadsföring (Search Engine Marketing) i vårt paket för digital annonsering. Anledningen till detta är att sökmotorer, med Google i spetsen, är väldigt välbesökta. Ungefär 61 procent av internetanvändarna googlar varje dag och det vore ju synd att inte utnyttja till din verksamhets fördel. SEM handlar om att marknadsföra sig med hjälp av sökmotorer som t.ex. Google genom betalda annonser även kallat Adwords eller Google Ads. Genom att annonsera på Google kan företag synas med antingen text, bild eller banner. Detta ger stor frihet och möjlighet att vara kreativ. Och det är avgörande då man måste sticka ut från mängden för att synas. Du har säkert redan stött på SEM, funktionen att annonsera på Google. Textannonser syns som de översta sökresultaten med en annonsdekal vid sig. Bilder och banners syns oftast vid sidan om sökresultaten eller som ett popup-fönster. Oavsett vilken annonsform som passar din verksamhet bäst ger sökmotorreklam fantastiska resultat. Vi hjälper dig hela vägen – från att reda ut vilken din primära målgrupp är, att undersöka vilken plattform som din online annonsering passar bäst för samt att sätta rimliga mål för vad din nya investering ska ge för resultat.

Digital annonsering: Facebook 

En digital reklam som visas mitt bland flödet på Facebook får en stor publik. Vi hjälper dig att rikta annonsen till rätt målgrupp för att du ska få flest antal potentiella kunder.

Digital annonsering: Youtube

Korta och attraktiva filmer med ett skarpt budskap når hela världens tittare. Med vår hjälp styr vi dina värdefulla sekunder i rampljuset till rätt plats och rätt tid. Våga satsa på online annonsering!

Digital annonsering:
Google

En digital reklamplats i en sökmotor som t.ex. Google heter SEM eller sökmotorannonsering och är väldigt kraftfullt. Vi riktar reklamen till rätt målgrupp och du kan förbereda dig på många nya besökare till din sida!

Skillnad på SEO och SEM

Sökmotorannonsering är ett bra komplement till sökmotoroptimering (SEO). Till skillnad mot sökmotoroptimering är digital annonsering betald. Men betalar alltså för att synas på de ställen som gör skillnad. Genom att ha en strukturerad och bra plan gällande sin webb annonsering, kan man enkelt rikta sig mot den målgrupp som man vill och få de resultat som man vill ha

Digital Annonsering

Vill du testa digital annonsering?

Berätta för oss om din verksamhet och dina mål så ska vi förklara hur digital annonsering kan hjälpa dig att lyckas!

Kontakta oss för en kostnadsfri dialog. Vi berättar gärna hur vi kan hjälpa dig online, med både digital annonsering och SEM.